Lösenordsskyddad: Tisdag

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Lösenordsskyddad: Tisdag

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Torsdag

Tiden bara rusar iväg! Jag har fullt upp med jobb och studier, men det är kul att ha mycket på gång. Ute har vintern kommit tillbaka. Det har varit -10 och neråt -20 mest varje dag och igår vräkte snön ner. Det dröjer nog innan det blir barmark… Jag längtar verkligen efter våren nu. Det är så tungt att cykla när det är kallt och djup snö!

Förra veckan hann jag med en liten foto-kurs, som Cyberphoto höll i helt gratis. Det var väldigt inspirerande faktiskt och jag lärde mig en hel del nytt kring det tekniska, sådant jag kanske haft lite koll på, men inte riktigt fattat hur det hänger ihop. Så nu är man peppad på att fota lite mer! Nu har det ju dessutom blivit ljust igen, så nu finns det förutsättningar att fota. Annars är det ju svårt att hinna med att fota under vintern, för det är ju verkligen inte många minuter det är ljust ute..! Det är schyst att Cyberphoto har kurser, tycker jag, men de tjänar säkert på det. Man är ju rätt peppad på att köpa fotogrejer!

Förra veckans höjdpunkt var annars Melodifestivalen, såklart. Jag var hos min kompis Mattis och kollade tillsammans med Therese och Gunnar. Det var riktigt trevligt. Jag hejade såklart på Bishara, men jag förstod väl att det var John Lundvik som skulle ta hem det, för han var ju väldigt favorittippad överallt. Ärligt talat så förstår jag inte varför, för jag tycker inte att hans låt är så bra. Visst sjunger han bra och allting, men jag är nog inte så förtjust i gospel ändå. Efter Melodifestivalen satt vi uppe till typ 02 och kollade på andra gamla Melodifestivalen- och Eurovision-klassiker på YouTube. Det tog aldrig slut!

Tur att man har kompisar som gillar samma snacks som en själv. 😉 Köpte superstarka ost-pinnar och det var jag inte ensam om.

Förra veckans höjdpunkt nummer två var att jag och Jon var på konsert i söndags och såg Tallest man on earth. Biljetterna sålde slut snabbt så vi fick platser absolut längst bak uppe på balkongen, men det var kul ändå! Han är fantastiskt duktig på att spela gitarr och hans låter är så fina. Det är andra gången vi ser honom live. Han gör sällan spelningar, men av någon anledning så kommer han ofta till Umeå när han är på turné. Det blev förresten lite småstressigt för oss innan konserten. Jag hade nämligen fått för mig att den skulle vara på Vävenscenen, så vi cyklade dit och upptäckte att det var nästan helt tomt därinne! Det visade sig att spelningen var på Folkets hus. Vi hade ganska bra marginal, så det var ingen katastrof, men vid Folkets hus var det SÅ mycket folk som köade till den extremt ineffektiva garderoben. De envisas alltså med att ta betalt för garderoben (varför?!) och de flesta betalade med något så segt som Swish. Vi kom in med någon minut till godo. Hehe.

Lååångt, lååångt där borta står han!

I helgen tog vi förresten en sväng på stan. Min resväska börjar falla i bitar. Jag har ju alltså en tygväska som börjar gå sönder i ena kanten, så rätt vad det är så har den väl spruckit. Det vill man ju gärna slippa på resa! Så nu har jag köpt en ny, svindyr rackare. Jag hade ett gammalt presentkort på Åhléns, som jag fått som betalning för ett blogginlägg på min bokblogg faktiskt. Eller, jag fick ett så kallat superpresentkort som man kan använda för att beställa vilket presentkort som helst, så jag hade beställt ett Åhlénskort och då kunde man välja att skriva ut det på egen skrivare, så jag gjorde så. Det var ju inte snyggt precis, för min skrivare funkar lite ”sådär”, och när jag står där i kassan med en väska för hur mycket pengar som helst så visar det sig att deras läsare inte kan läsa den typen av presentkort. Hahaha. Men kvinnan i kassan var extremt schyst och knappade förbi allting. Jag hoppas att hon inte får problem med detta. Det känns inte som att det gick helt rätt till. Presentkortet blev ju liksom inte avregistrerat på något sätt (tror jag), så i princip skulle jag kunna skriva ut ett nytt (men så oärlig är jag absolut inte!!). Nåja, nu har jag en jättefin väska i alla fall. De kanske avregistrerade presentkortet i efterhand.

Den här helgen ser jag fram emot Littfest, Umeås ”bokmässa”. Det ska bli superroligt!! Tyvärr är programmet fredag – lördag och jag jobbar ju imorgon, men jag har som plan att ta långlunch. Jag hoppas att det går att få till det, för det vore så roligt att se Jonas Hassen Khemiri igen! Han har ett samtal kl 12 imorgon.

Sportlovs-tisdag

Så var det tisdag igen och för ovanlighetens skull är det ingen dans idag. Den här veckan är det ju sportlov här i Umeå, så dansskolorna håller stängt. Jag har tränat lite hemma istället. I morse var det -20 och när det är kallare än så brukar jag ta bussen istället för att cykla. Jag kom därför inte iväg till gymmet efter jobbet, som jag hade tänkt. Ska jag till gymmet efter jobbet så måste jag ta en långsam buss som bara går ett par gånger i timmen och sedan måste jag gå hem från gymmet. Det tar för lång tid och är för krångligt. Men imorgon ska jag i alla fall gymma, för min kompis Lisa har skaffat gym-kort, så imorgon ska vi på ett pass tillsammans. Det kommer bli kul!

Det känns lustigt att det är så kallt. Det har blivit så väldigt ljust, så det är lätt att lura sig själv och tro att det är vår på riktigt, men våren dröjer nog.

Jag har egentligen inte så mycket att skriva. När jag bloggade senast skrev jag att jag hade haft en lugn helg och förra helgen blev också lugn. Haha. Det har verkligen inte hänt mycket på sista tiden. Jag har bara kollat på Melodifestivalen och så har vi spelat TV-spel. Fast i lördags var i och för sig Jons föräldrar och moster och hälsade på. Det var kul! Wilma följde med också, Jons mammas hund. Hon har faktiskt aldrig varit hemma hos oss förut, men hon verkade trivas; hon travade runt, runt i lägenheten med viftande svans och dammsög hela golvet i jakt på smulor. Man borde ha en liten hund! (fast det går inte; p.g.a. allergi och p.g.a. att man i sådant fall måste vara hemma på lunchen varje dag).

Den kommande helgen blir väl lite livligare, hoppas jag! Då är det ju final i Melodifestivalen. Jippi!

Semla
Blev så sugen när alla andra åt semla på jobbet idag. Blev så glad när jag hittade en glutenfri på ICA på hemvägen! Mums!
Kajor
Så gulliga kajor utanför fönstret här om dagen!

Lösenordsskyddad: Lugn helg

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Lösenordsskyddad: Helg i Övik

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Lösenordsskyddad: Söndag

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.