Lösenordsskyddad: Onsdag

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Moln

Nu har jag inte bloggat på ett tag, men det beror såklart på att jag har träffat mina främsta läsare så mycket ändå på sistone. 😉 Men nu har jag varit i Umeå i en vecka ungefär och det har väl inte hänt något speciellt. Jon jobbar i helgen och jag tänkte precis börja greja lite med min dator. Jag har nämligen råkat fylla hela datorn med bilder etc. så nu finns det i princip inget diskutrymme kvar över huvud taget. Jag har därför precis köpt en NAS, vilket alltså är som en liten server där man kan lagra grejer och automatiskt göra backup hela tiden. Det kommer att bli som ett alldeles egen liten moln-tjänst. Det känns kul, men också rätt motigt… Jag hade en bild av att jag skulle sätta ihop delarna, stoppa in en sladd i väggen och sedan skulle det vara igång, men i verkligheten är mycket att konfigurera och greja med innan man verkligen är på gång. Jon tycker dessutom att vi måste möblera om så att den står supersäkert och jättestadigt och aldrig kommer att riskera att ramla omkull. Det här blir ett stort projekt… 😉 Jag hoppas det blir klart idag i alla fall, för i nuläget kan jag inte ens föra över mina bilder från kameran och det är rent allmänt kaos i datorn.

Ikväll blir det kanske lite brädspel eller tv-spel om några kompisar är sugna. Och imorgon ska vi på bio och se SciFi-filmen Ready player one och så blir det bokcirkel också. Ja, det var väl vad jag hade att uppdatera den här gången. Och nej, några bilder kan jag inte visa i detta inlägg, för de ryms inte på min dator längre… Men nästa vecka kanske!

Snö och vår

Så var en ny vecka här. Jag har precis sått lite fröer. Basilika och paprika är ju sådant som behöver sås tidigt om det ska hinna komma upp, så det var hög tid nu. Fast jag kan väl erkänna att det knappast känns som vår… Men fröer kanske inte fattar ifall det är snö ute eller ej. 🙂 Vår fetbladsväxt (vet inte ens riktigt vad den heter) blommar ju i alla fall för fullt nu. Sjukt kul!

Det har blivit lite mildare ute i alla fall, men idag har det snöat en hel del igen, så snart är väl balkongen fylld…

Bilden är från i helgen. Nu är det ännu mer snö..!

Vad har hänt sedan senast då? Jo, jag har väl försökt slutspurta lite i min kurs, så mycket har kretsat kring den. I lördags kom några kompisar över på Mellokväll. Vi beställde mat från en kinesisk restaurang och beställde utkörning. Det dröjde till 19.50 innan maten dök upp, så det blev lite stressigt. Haha. Sedan åt vi karamelliserade popcorn och hjärtröstade som galningar. Jag hejade på Felix Sandman och blev lite besviken över att han inte vann. Spännande var det i alla fall! Efter Melodifestivalen spelade vi TV-spel tills klockan plötsligt var 2. Herregud. Jons förkylning blev inte bättre av detta, så i söndags fick jag roa mig på egen hand. Solen strålade, så jag var ute och promenerade. Allt är så fluffigt ute nu för tiden.

Igår hann jag med en bio också. Jag såg Lady bird, som är en himla fin och rolig dramafilm om en tjej som är på väg att sluta college och drömmer om att flytta till New York. Den är gjord av Greta Gerwig, som både har skrivit manus och spelar huvudrollen i en av mina favoritfilmer, Frances Ha, så jag har verkligen längtat efter att se Lady bird. Den var nominerad till en del Oscar, men fick faktiskt ingenting. Synd tycker jag! Den hade förtjänat Oscar!

Söndag

Så var det söndag igen. Idag hade jag tänkt åka ner på stan en sväng och kolla på bokrean. Jag hade egentligen tänkt göra det igår, men det hanns inte med. Jag läser ju en programmeringskurs nu och jag behövde göra en inlämningsuppgift. Jag tänkte igår att jag skulle göra klart uppgiften liten snabbt på förmiddagen och sedan belöna mig själv med lite böcker, men allt tog mycket längre tid än vad jag hade tänkt och när jag i princip var klar så kom jag på att jag hade tänkt helt fel och i princip behövde börja om från början. Sedan visade det sig i och för sig att det inte var så illa som jag hade trott, så efter några mindre modifieringar var inlämningsuppgiften till slut klar, men alla butiker i stan hade såklart redan hunnit stänga vid det laget. Jag missade också en Pokémon Go-träff på Gammlia och det var ju lite synd, men det kommer väl fler gånger. Ibland är man verkligen en tidsoptimist…

Det är en väldigt kul kurs annars. Jag är jätteglad att jag kom på tanken att läsa lite programmering den här terminen, för det är något jag skulle kunna sitta och roa mig med på kul på kvällarna, men det krävs en kurs och lite deadlines för att verkligen lära sig något och komma vidare. Jag har ju inte läst några universitetskurser på några år och på något sätt har jag faktiskt saknat det.

Jon har jobbat i helgen och igår kväll var han dessutom på musikfestivalen House of Metal. Mina Mello-intresserade kompisar var inte i stan, så jag satt hemma själv och kollade på Andra chansen. Två av mina favoriter i hela tävlingen, Felix Sandman och Renaida, var med i Andra chansen, så jag röstade såklart ivrigt och blev glad att de gick vidare.

Det har varit en väldigt lugn helg, som ni hör, och veckan har inte varit speciellt fullspäckad den heller. Jag stannade hemma från jobbet i tisdags eftersom jag var så förkyld och egentligen borde jag kanske ha stannat hemma även i onsdags. Jag kände mig pigg och man vet aldrig riktigt hur det känns senare under dagen. Det gick bra att jobba, men jag lät väl inte direkt icke-förkyld, om man säger så. Förkylningar sätter sig alltid på rösten för mig. Jag är inte riktigt hundra än, ärligt talat. Snuva och halsont kommer och går, men det är okej. Eftersom jag har varit sjuk har jag såklart inte tränat något i början av veckan och dessutom har jag mest suttit (jag står alltid och jobbar annars). Eftersom det har varit så kallt i veckan så har jag inte ens cyklat, utan har tagit bussen till jobbet. Min rygg har verkligen tagit stryk och det är först nu som jag känner mig okej i ländryggen igen. Jag mår verkligen inte bra av att vara stilla och kroppen säckar ihop direkt. Jag behöver verkligen röra på mig mycket, så jag hoppas att den kommande veckan blir mer normal på den fronten.

I fredags var några kompisar här och spelade tv-spel, men annars har det inte hänt något särskilt. Den kommande veckan ser jag framför allt fram emot finalen i Melodifestivalen. Det ska bli kul!

Vad tycker ni om det här himlafenomenet som kom fram i onsdags morse förresten? Varken jag eller Jon förstår vad det är. Det ser ut som månen, men helt deformerad. Det måste ha varit något slags moln?!

Lösenordsskyddad: Måndag

Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Sol, kyla etc.

Oj, vilken vinter vi har fått. Jag tror aldrig jag har upplevt en vinter med så mycket snö och så långvarig kyla förut. Jag brukar inte ens använda täckbyxor och sådant, men jag har haft täckbyxor i princip dagligen i år. I år har jag bara sprungit två gånger, för de flesta dagarna har det varit alldeles för kallt för utomhuslöpning. Flera dagar har jag inte ens kunnat cykla eftersom att det har varit så mycket snö att väglaget har varit omöjligt. Och några dagar har det helt enkelt varit för kallt för cykling. Jag kan inte ens minnas att vädret har hindrat mig från cykling tidigare! Den här veckan har det vart runt 18-26 minusgrader varje dag. Det går att klä sig mot kylan, men cykeln rullar knappt när det är såhär kallt. Fy! Jag vill inte klaga på snön och vintern egentligen, men det fick gärna vara t.ex. -5 några dagar… Nästan hela januari och februari har varit så kallt, så kallt. Jag kan vara glad över att jag inte pendlar i alla fall. Tågen har i princip inte gått de senaste veckorna. Det senaste jag hörde var att Norrtågs tåg helt enkelt har frusit sönder och är trasiga. Jon skulle ha tagit tåget till Nordmaling idag för att repa med sitt band, men det kom såklart inget tåg och i den här landsändan jobbar man inte med ersättningsbussar, så då måste man helt enkelt stanna hemma.

Apropå detta så hade min kompis Anton en bra helg förra helgen. Han skulle nämligen ha jobbat (han jobbar som tågvärd hos SJ), men all trafik var helt inställd på grund av extremkylan och extremsnön längre söderut (mina kompisar i Sundsvall har fått skotta taket flera gånger och nu senast var det över 1 m snödjup på taket!). Han fick alltså vara hemma med bibehållen lön. Han blev så glad att han ville gå ut och fira på fredagen, så det gjorde vi!

I lördags blev det mer firande. Först blev det firande av mig, för Jons mamma och moster kom och gratulerade på födelsedagen. En av mina kollegor hade gjort en (glutenfri) Mississippi mud pie här om veckan och den var så god att det var något helt otroligt. Jag googlade och försökte hitta ett recept. Min kreation hade 0 likheter med min kollegas kaka. Men, men. Den var god i alla fall. Hahaha.

Jag fick en palm! 🙂

Och den här fina blomman! 🙂

På kvällen fortsatte firandet, för då fyllde en av Jons barndomskompisar 30 och hade kalas. Det var kul! Jag hade på mig min bästa rymddräkt, dagen till ära (men den fastnade inte på bild, tydligen). Under festen hade vi bland annat ett quiz om födelsedagsbarnet självt. Det är ju fastslaget sedan tidigare att jag är en quizmästare ;), så ja, mitt lag vann såklart! Det kan dock ha berott på att födelsedagsbarnets bror var i mitt lag… Men ändå!

På söndagen tog jag och Jon en promenad (för kallt för att cykla!) till Gammlia för att gå på Västerbottens museum. Dessutom ville jag få lite sol på mig, för det har typ inte varit någon sol i år (!!), men i söndags tittade den fram och det var nästan en religiös upplevelse. Haha. På Västerbottens museum hade de en ny utställning med konst från några av mina favoritkonstnärer. Det kändes så speciellt och fint att få se all den där konsten i verkligheten. Upplevelsen toppades med att vi gick till fiket som hör till museet. Till min förvåning hade de glutenfria semlor! Jag blev så glad!! Den var så god!

SOL!!

<3

I måndags var vi på bio och såg fantasyfilmen The shape of water, som faktiskt råkar vara den film som har fått flest Oscarsnomineringar i år (!). Jag tyckte så himla mycket om den! Den var som en Amélie från Montmartre, fast fantasy; en sagolik liten berättelse. Jag blev helt fängslad. Hoppas den vinner många Oscar!

Ja, det har varit fullt upp med roligheter på sistone. Men kylan! Är det -10 imorgon kommer jag seriöst uppleva det som att det är varmt och skönt ute.