Hjortron, dans

Ny tisdag, ny danslektion! Snart ska jag kolla på So you think you can dance också – tisdagar är verkligen en dansdag.

Annars har jag väl egentligen inte så mycket att skriva. Jon sprang Tavelsjö halvmaraton i lördags (och tog ett nytt personbästa på distansen), så vi har tagit det lugnt mest hela helgen (alltså, det är ju inte lugnt att springa ett halvmaraton, men vi har inte suttit uppe sent direkt 🙂 ). Jag var tyvärr inte där själv och hejade på, för Jon samåkte med några av hans kompisar i idrottsklubben, så jag kunde inte riktigt åka med på något enkelt sätt.

Vi har ett en del film i alla fall. Bland annat såg vi kortfilmen Småstad, som finns på SVT Play. Den var riktigt bra tycker jag! Och det är väldig roligt att regissören har fått sina riktiga mostrar och morbror att ställa upp som skådespelare. I filmen har hans släktingar huvudrollerna och berättelsen varvas med riktiga hemmavideos från typ 80-talet. Det är så ovanligt att man verkligen får se folk åldras på riktigt på film, men i Småstad känner man verkligen igen skådespelarna även i de riktigt gamla videoklippen och det gör att berättelsen känns helt autentisk på något sätt.

Annars är det mest jobb som gäller nu för tiden. Vad som är lite chockerande är att det kan vara t.ex. 9 grader när man cyklar till jobbet. Hösten har kommit omedelbart! Jag måste nog plocka in alla växter från balkongen snart, för annars fryser de väl ihjäl när som helst!

Jon har förresten hunnit med att plocka hjortron. Eftersom han jobbade förra helgen hade kan kompledigt i fredags och då passade han på att åka till stugan under dagen och plocka. Det är riktigt hjortronår i år och det finns hur mycket som helst! Så nu har han kokat sylt också. Det är verkligen lyxigt att äta till glass t.ex. Jag hoppas på att jag också hinner iväg någon sväng och får plocka lite. Kanske blir det i helgen faktiskt.

2 reaktion på “Hjortron, dans

  1. Härligt med hjortron, det är vi inte å vana id här. Det är dåligt med blåbär i år. Men jag har hört, att de plockar kantareller. Få se om vi tar oss ut och plockar lite. Det kan vara kallt på nätterna här med, men på dagarna är det varmt.

    • Ja, det är tydligen jättedåligt med blåbär i år! Det är synd. Blåbär är godast tycker jag. Vi ska nog plocka nästa helg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.