Höst, opera

Oj, nu har jag inte bloggat på ett tag, men så kan det ju bli ibland. Nu är det en ny jobbvecka framför mig och i helgen som kommer så ska jag och Jon gå på konsert med Mando Diao och så ska jag på bokcirkel, så jag har lite att se fram emot.

De senaste helgerna har jag passat på att cykelorientera en del. De tar ner kontrollerna den här veckan, så det har varit sista chansen kan man väl säga. Som tur är så har det gått att pricka in riktigt fint höstväder, så det har varit riktigt kul att vara ute och cykla. Jag tycker bäst om att cykla längs älven, men vi har också fått oss en tur till Rödbäck, som ligger strax utanför Umeå. Det är där travbanan ligger och det är över huvud taget rätt lantligt. Det gillar jag! Det finns massor av hästar där ute. Jag blir ofta förvånad över hur nära det är till ”landet” från den här staden. Jag rör mig ju mest bland höghus och bilar liksom, men det räcker med att cykla i en kvart så kan man klappa på hästar.

Annars har det mest spelats en massa brädspel den senaste tiden. Kul! Men höjdpunkten var ändå igår, när jag och Gunnar och John såg operan Faust. Den hade verkligen allt – till och med lite dans! 🙂  Det jag älskar med opera är att det är så maximalistiskt. Det är symfoniorkester, klassisk sång, skådespel, stora känslor, fantastisk kostym, mäktig scenografi, otroligt ljus… I den här operan hade de också en massa fascinerande tekniska grejer som hände på scenen. Bland annat brann det på scenen! Ibland upptäckte man inte förrän efter en stund att det hände något i ögonvrån. Helt plötsligt kunde man märka att det väller ut smycken ut ett smyckesskrin eller att det rinner blod över en vägg. Man blev överraskad och paff hela tiden. Faust kvalade direkt in på min topp 3 över bästa operor. Det var lite extra kul att gå på opera igår, för det var ganska länge sedan jag såg en opera senast. Det måste vara minst ett år sedan, kanske 1,5 eller mer?!

Ja, det var väl ungefär vad som har hänt den senaste tiden! Och nu är det redan mitten av oktober.. Snart kommer väl snön..!

3 reaktion på “Höst, opera

  1. Väldigt fina bilder! Det låter fantastiskt med opera. Undrar om jag ska gå en gång på biografen, där har de opera ibland. Vad tror du om det? Inte samma sak som på riktigt såklart. Kul att ni ska se Mandi diao, dom är bra!

    • Tack!
      Det ska bli kul att se Mando Diao, men jag kan erkänna att jag inte har lyssnat så mycket på dem på senare tid. Jag får nog lyssna igenom deras senaste några gånger innan söndagen..
      Jag tycker att själva grejen med opera är att vara där och lyssna på orkestern och ha skådespelarna framför sig. Att se på film är nog inte samma sak, men det är säkert rätt kul det med. 🙂 Du borde kolla på opera när du är i Umeå och hälsar på någon gång. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.