Tisdag

Tisdag! Den här veckan ser jag såklart fram emot kortvecka och att åka till Öregrund en sväng. Annars är det lite sådär, för jag har blivit förkyld. Jag började få ont i halsen igår och idag har jag känt mig sämre och vilat från träning. Imorgon känner jag på mig att jag blir ordentligt snorig och täppt. Jag får se om jag kan jobba de sista dagarna i veckan.

Det var visst ett tag sedan jag uppdaterade här, men egentligen vet jag inte riktigt var tiden har tagit vägen? Sedan sist har vi sett Mando Diao i alla fall. Jag lyssnade på dem jättemycket när de var aktuella med sitt första album (2002), men sedan har jag inte riktigt följt dem, faktiskt. Jag har heller aldrig sett dem live förut, trots att de har spelat i Umeå flera gånger. Det var hur som hest en härlig återupptäckt att gå på konsert med dem. Till min förvåning spelade de faktiskt flera riktigt gamla godingar från de tidiga albumen och nu lyssnar jag på deras gamla skivor igen.

Vi har också varit på bio sedan senast. I lördags var vi nämligen på bio och såg Loving Vincent, som är en film helt animerad av oljemålningar! Över 150 konstnärer har alltså målat omkring 65 000 oljemålningar som har satts ihop till en hel långfilm. Det var helt magiskt! Filmen handlar om Vincent van Gogh och mycket i stilen är såklart i hans stil. Det var en mycket rörande och fin liten berättelse. En annan film jag har sett på sistone är Tjuvheder, som finns på SVT Play (om den inte har försvunnit; vi såg den i fredags). Den var också otroligt bra! Fantastiskt skådespeleri!

Sedan senast har vintern kommit också. Snön kom redan förra veckan, men den regnade/smälte bort på gatorna ganska snabbt. Ändå har det faktiskt legat snö ända sedan dess och nu när jag cyklade hem så vräkte snön ned, så nu blir det nog ett maffigt snötäcke till imorgon. Det sägs att det ska bli -5 imorgon dessutom. Jag börjar faktiskt få lite julkänsla nu! Vi har sparat glögg sedan förra året och har hunnit smaka på den flera gånger. Hehe.

Glögg! (och julmust)

En superseg sak som har hänt sedan senast är att vi hittade mjölbaggelarver i ett mjölpaket förra söndagen. De fanns bara i två förpackningar och det var inte så många, men man blev ju ändå otroligt äcklad naturligtvis. Det var en jäkla jobb att städa i skafferiet, kasta grejer och gå igenom allt. Vi har också köpt en massa förvaringsburkar som tydligen ska vara säkra mot skadedjur. Det fick alltså bli en tripp till Ikea i lördags. Det är alldeles för stressigt och mycket folk för att det ska funka för Jon… Men vi överlevde i alla fall. 😉

Ja, det var väl en summering av de senaste veckorna på ett ungefär!

En dag blev det himla fina speglingar av lamporna på bron.

En annan dag testade jag tilt shift-filter i kameran. Ser det ut som leksakshus?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.