Jul!

Oj, vad tiden går fort. Det har varit full rulle här, med städning och allt sådant. Hehe. Jag hade gärna handlat fler julklappar, men det hinns väl med det också. En del roliga saker har jag hunnit med sedan senast i alla fall. Bäst av allt var att gå på konsert med Henrik Berggren i torsdags. Han var sångare i indiepopbandet Broder Daniel innan de lade ner 2008. Han har nästan inte gjort några solospelningar alls och sedan ett antal år tillbaka har han dessutom en neurologisk sjukdom och lider av kroniskt trötthetssyndrom, så det var inte alls självklart att han skulle kunna uppträda. Men det gjorde han! Med 4 mikropauser där han gick ut och vilade. Det var en riktigt mäktig konsert faktiskt.

Den här veckan har präglats av snö. Helt sjuka mängder snö! Och tydligen ska det komma mer! Det är nästan så att det inte gör något att min cykel är på verkstad. Jag tycker att det är jättehemskt att vara utan cykel eftersom att det gör det så svårt att hinna handla och göra andra ärenden på väg hem från jobbet, men med det här väglaget så känns det ändå rätt vettigt att åka buss. Det är sällan de har plogat sista kilometern till jobbet på mornarna för det är en väldigt lågprioriterad cykelväg. Att cykla hade alltså tagit sin tid, så för en gångs skull förlorar jag inte så mycket på att åka buss.

Imorgon ska jag dansa. Det blir en del att ta igen eftersom jag var på konsert förra veckan. Vi övar just nu på en koreografi som vi ska göra på julföreställningen, så man vill ju vara med och lära sig den ordentligt. Jag hoppas att jag kan komma ikapp! Det är i alla fall en väldigt rolig koreografi. Vi ska föreställa katter!

På fredag kommer Alex hit. Min kompis Julia, som bor i Övik, efterlyste en fest för några veckor sedan. Så vi bjöd in till en sådan! Det var den här fredagen som folk kunde komma, så nu blir det kalas när Alex är här också. Det blir kul! Jag tänkte att vi kunde ha lite jultema och dricka glögg, så det kändes lämpligt att julpynta redan nu. Idag åkte alltså granen upp och stjärnor i fönstren och ljus överallt. 🙂 Jag har noll förståelse för varför man ska vänta med pynt till dagarna innan jul. Man vill ju hinna njuta av allt också!

En annan julig grej som kommer att ske i helgen är att vi ska se Nötknäpparen. Fast det är inte den klassiska baletten, utan en modern, nytolkad, poppig version.. Men det blir säkert bra ändå. 🙂 Och på måndag ska det bakas pepparkakor!

2 reaktion på “Jul!

  1. Vad fint ni har! Jag tycker att man ska Julpynta när man vill. En del tycker att man ska typ skämmas för det, inte jag i alla fall. Kul att Alex kommer, hoppas ni får en kul fest. Vad roligt med konsert och balett! Så får du träna ordentligt med dansen, skulle vilja vara med och se.

    • Tack! Jag tycker också att man ska pynta när man vill. Om man nu tycker att det är fint och rolig att ha en massa julpynt framme. 🙂 Jag kommer hur som helst inte att hinna pynta i veckan, så det kändes bra att få det gjort tidigt. Det har varit en rolig och intensiv helg! 🙂 Väldigt kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.