Sol, kyla etc.

Oj, vilken vinter vi har fått. Jag tror aldrig jag har upplevt en vinter med så mycket snö och så långvarig kyla förut. Jag brukar inte ens använda täckbyxor och sådant, men jag har haft täckbyxor i princip dagligen i år. I år har jag bara sprungit två gånger, för de flesta dagarna har det varit alldeles för kallt för utomhuslöpning. Flera dagar har jag inte ens kunnat cykla eftersom att det har varit så mycket snö att väglaget har varit omöjligt. Och några dagar har det helt enkelt varit för kallt för cykling. Jag kan inte ens minnas att vädret har hindrat mig från cykling tidigare! Den här veckan har det vart runt 18-26 minusgrader varje dag. Det går att klä sig mot kylan, men cykeln rullar knappt när det är såhär kallt. Fy! Jag vill inte klaga på snön och vintern egentligen, men det fick gärna vara t.ex. -5 några dagar… Nästan hela januari och februari har varit så kallt, så kallt. Jag kan vara glad över att jag inte pendlar i alla fall. Tågen har i princip inte gått de senaste veckorna. Det senaste jag hörde var att Norrtågs tåg helt enkelt har frusit sönder och är trasiga. Jon skulle ha tagit tåget till Nordmaling idag för att repa med sitt band, men det kom såklart inget tåg och i den här landsändan jobbar man inte med ersättningsbussar, så då måste man helt enkelt stanna hemma.

Apropå detta så hade min kompis Anton en bra helg förra helgen. Han skulle nämligen ha jobbat (han jobbar som tågvärd hos SJ), men all trafik var helt inställd på grund av extremkylan och extremsnön längre söderut (mina kompisar i Sundsvall har fått skotta taket flera gånger och nu senast var det över 1 m snödjup på taket!). Han fick alltså vara hemma med bibehållen lön. Han blev så glad att han ville gå ut och fira på fredagen, så det gjorde vi!

I lördags blev det mer firande. Först blev det firande av mig, för Jons mamma och moster kom och gratulerade på födelsedagen. En av mina kollegor hade gjort en (glutenfri) Mississippi mud pie här om veckan och den var så god att det var något helt otroligt. Jag googlade och försökte hitta ett recept. Min kreation hade 0 likheter med min kollegas kaka. Men, men. Den var god i alla fall. Hahaha.

Jag fick en palm! 🙂

Och den här fina blomman! 🙂

På kvällen fortsatte firandet, för då fyllde en av Jons barndomskompisar 30 och hade kalas. Det var kul! Jag hade på mig min bästa rymddräkt, dagen till ära (men den fastnade inte på bild, tydligen). Under festen hade vi bland annat ett quiz om födelsedagsbarnet självt. Det är ju fastslaget sedan tidigare att jag är en quizmästare ;), så ja, mitt lag vann såklart! Det kan dock ha berott på att födelsedagsbarnets bror var i mitt lag… Men ändå!

På söndagen tog jag och Jon en promenad (för kallt för att cykla!) till Gammlia för att gå på Västerbottens museum. Dessutom ville jag få lite sol på mig, för det har typ inte varit någon sol i år (!!), men i söndags tittade den fram och det var nästan en religiös upplevelse. Haha. På Västerbottens museum hade de en ny utställning med konst från några av mina favoritkonstnärer. Det kändes så speciellt och fint att få se all den där konsten i verkligheten. Upplevelsen toppades med att vi gick till fiket som hör till museet. Till min förvåning hade de glutenfria semlor! Jag blev så glad!! Den var så god!

SOL!!

<3

I måndags var vi på bio och såg fantasyfilmen The shape of water, som faktiskt råkar vara den film som har fått flest Oscarsnomineringar i år (!). Jag tyckte så himla mycket om den! Den var som en Amélie från Montmartre, fast fantasy; en sagolik liten berättelse. Jag blev helt fängslad. Hoppas den vinner många Oscar!

Ja, det har varit fullt upp med roligheter på sistone. Men kylan! Är det -10 imorgon kommer jag seriöst uppleva det som att det är varmt och skönt ute.

2 reaktion på “Sol, kyla etc.

  1. Den filmen vill jag se. Stackars er, som fått så mycket snö och kyla! Vi har också haft kallt. Men mer lagom -5 och-10. Idag är det bara -3. Kul att du blivit mer firad! Ser fint ut med sol i alla fall.

    • Hoppas den kommer till Öregrund då. 🙂 Nu har det äntligen vänt här! Vi har runt 0 idag och det ska vara rätt milt hela helgen. Känns skönt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.