Moln

Nu har jag inte bloggat på ett tag, men det beror såklart på att jag har träffat mina främsta läsare så mycket ändå på sistone. 😉 Men nu har jag varit i Umeå i en vecka ungefär och det har väl inte hänt något speciellt. Jon jobbar i helgen och jag tänkte precis börja greja lite med min dator. Jag har nämligen råkat fylla hela datorn med bilder etc. så nu finns det i princip inget diskutrymme kvar över huvud taget. Jag har därför precis köpt en NAS, vilket alltså är som en liten server där man kan lagra grejer och automatiskt göra backup hela tiden. Det kommer att bli som ett alldeles egen liten moln-tjänst. Det känns kul, men också rätt motigt… Jag hade en bild av att jag skulle sätta ihop delarna, stoppa in en sladd i väggen och sedan skulle det vara igång, men i verkligheten är mycket att konfigurera och greja med innan man verkligen är på gång. Jon tycker dessutom att vi måste möblera om så att den står supersäkert och jättestadigt och aldrig kommer att riskera att ramla omkull. Det här blir ett stort projekt… 😉 Jag hoppas det blir klart idag i alla fall, för i nuläget kan jag inte ens föra över mina bilder från kameran och det är rent allmänt kaos i datorn.

Ikväll blir det kanske lite brädspel eller tv-spel om några kompisar är sugna. Och imorgon ska vi på bio och se SciFi-filmen Ready player one och så blir det bokcirkel också. Ja, det var väl vad jag hade att uppdatera den här gången. Och nej, några bilder kan jag inte visa i detta inlägg, för de ryms inte på min dator längre… Men nästa vecka kanske!

2 reaktion på “Moln

  1. Det låter ju bra med den där NAS. Visste inte att det fanns. Ser fram mot nya foton snart då. Jag jobbar helg. Ni får ha det så bra.

    • Ja, det blir nog bra till slut med lite mer lagring här hemma. Hoppa ni har haft en trevlig helg, trots jobb!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.