Förkyld

Oj, vad jag har varit förkyld den senaste veckan. Jag hade lite ont i halsen redan på måndagen, men jag trodde att det skulle gå att vila bort den, så jag gick till jobbet på tisdagen och onsdagen och försökte att vila så mycket som möjligt däremellan. Jag åkte till och med buss, för att slippa trötta ut mig med en cykeltur till jobbet. Det hjälpte inte, för på torsdagen var jag helt slut och fick sjukanmäla mig. Fredag och lördag var jag också riktigt dålig och nu hänger sig fortfarande en hosta kvar. Så jag är absolut inte frisk ännu, men den här veckan har jag i alla fall känt mig pigg och har kunnat vara på jobbet som vanligt (och dansa).

Det kändes inte alls som någon höjdare att vara helt förkyld i lördags. På helgen vill man ju passa på att göra en massa roliga saker, inte ligga och känna sig helt hängig. Fast faktum är att jag masade mig upp och tog bussen ner på stan, för jag var så less på att bara sitta inne (på torsdagen gick jag bara ut en gång och det var för att kasta sopor…). I lördags skänkte nämligen Folkets bio bort en massa filmaffischer och jag var sugen på att skaffa mig något fint att ha på väggen. Det var pissmycket folk, såklart, och jag var inte tillräckligt pigg för att stå och riva bland affischer bland tusen andra. Hehe. Så jag hittade ingenting. Det var med andra ord en ganska misslyckad utflykt till stan…

På söndagen kände jag mig bättre och då var det också riktigt soligt och fint väder ute, så vi vågade oss på en promenad till Bildmuseet tillsammans med en kompis. Vi kollade på utställningarna, tog en fika och sedan gick vi hem och spelade brädspel. Skönt att helgen fick ett trevligt avslut i alla fall!

Jag har egentligen inte så mycket kul att rapportera. Det hände inte mycket när man mest vilar och hostar. Torsdagens märkligaste var nog att det var megasoligt när jag gick upp (klockan typ 12!!). Jag fick lite ångest över att inte orka gå ut när det var en sådan strålande höstdag, men bara kanske 20 minuter senare såg staden ut såhär:

Vilken dimma! Dimman låg som ett lock resten av dagen.

Fredagens knäppaste var när jag blev sugen på dricka och hittade en Trocadero i kylen. Vi har en ”ganska” kall kyl. Det kanske inte framkommer så tydligt på bilden, men all Trocadero hade liksom fryst och pressat ut både toppen och botten på burken. Tur att den inte gick sönder!

Ja, det var det! Hoppas jag är helt frisk till helgen.

2 reaktion på “Förkyld

  1. Ingen höjdare att vara sjuk!! Hoppas den här helgen blir bättre. Men oj, ni kanske får sänka tempen i kylskåpet ha ha. Tur att den höll.

    • Nej, förkylning är inte så kul, men nu är jag frisk igen. 🙂 Och vi har dragit upp temperaturen lite i kylen.. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.