Måndag

Så har jag varit hemma någon vecka igen. Här har våren äntligen kommit. I Umeå tenderar sommaren att komma nästan direkt. Snön ligger kvar länge, men sedan kommer plötsligt sommarvärmen och då gå det fort. Nu är isen borta på älven och det finns knappt någon snöfläck kvar, inte ens där det har varit drivor tidigare. I helgen har det varit riktig sommarvärme, så jag har till och med låtit växterna stå ute på balkongen på dagen (på natten får de såklart komma in igen!).

Jag har en riktig långhelg den här helgen. Vi är lediga på både valborg och 1:a maj och eftersom den 29:e är en klämdag kan man ta ledigt genom att ta ut flex. Själv har jag passat på att jobba lite hemifrån med min kurs, som nu är klar. Jag har åtminstone skickat in alla uppgifter, så nu återstår bara att vänta på att få svar. Jag hoppas att jag inte måste komplettera något.

Jon har jobbat hela helgen och han är inte ledig imorgon heller, så vi har inte direkt kunnat resa bort, men det har varit rätt skönt att bara vara hemma, inte minst för att jag har behövt göra det sista på kursen. Sedan har jag såklart sprungit en del och vi har varit ute och promenerat en del på kvällarna.

En dag fick magiskt nog sällskap med en bäver, som simmade alldeles bredvid oss i älven. Det finns ju bäver i sjön vid Jons stuga och jag har alltid sagt att jag vill se dem, men de har varit skygga och har hållit sig undan. Förra sommaren fick jag se min första, på långt, långt avstånd. Nu var det lite annorlunda! Man kunde nästan ha klappat på den.

Annars har det väl inte hänt så mycket egentligen. Men imorgon blir det grillning med vänner (hoppas på fint väder!).

2 svar på ”Måndag

  1. Vilka vackra foton! Hoppas det gått bra med kursen så du kan lämna den bakom dig. Ni får ha en trevlig Valborg. Jag jobbar tre nätter nu, så vi har inga planer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.