Skyddad: Sommar

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Skyddad: Måndag

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Onsdag

Så var det redan onsdag. Dagarna går fort, trots att helg och vardag liksom flyter ihop nu när man inte har så mycket nöjen att roa sig med. Idag njuter jag i alla fall av att ha en ledig dag framför mig. I vanliga fall hade jag kanske tagit ledigt även på klämdagen och kanske till och med åkt till Öregrund, men nu känner jag att jag lika gärna kan jobba. Jag tänkte jobba hemifrån på fredag i alla fall och så flexar jag nog ut vid 14 eller så. Det ska tydligen bli sol på fredag, så man måste nog passa på att njuta av den, nu när den äntligen är här. Det har ju tyvärr varit bedrövligt kallt hittills i maj. Ibland tittar solen fram en stund, men sedan drar det plötsligt ihop sig och kan mycket väl komma en hagelskur. Det har haglat flera gånger i veckan.

En kväll blev det väderomslag och dimman lade sig över stan!

Igår hade jag min sista balettlektion för terminen, men det vekar som att balettskolan hoppas på att allt är som vanligt i höst, för de verkar i princip planera för att det ska vara vanliga kurser vid det laget. Jag hoppas! Jag har även dansat med mina danskompisar på Gammlia (i måndags), så veckan har varit fylld av dans hittills. Vi brukar avsluta med att köra lite styrketräning och det blev så tufft i måndags att jag fortfarande har träningsvärk! Det märks att jag inte har varit på gymmet sedan i… mars? Eller kan det ha varit i februari?! Herregud! Jag ska nog börja gå på gymmet igen tror jag. Det är egentligen helt sjukt att jag betalar för ett gymkort som jag bara använder på vintern, men man kan ju inte hinna med allt. Såhär års är det ju så kul att springa (och dansa) att gymmet får vänta. Imorgon blir det definitivt löpning, för då ska jag faktiskt låtsas att jag springer ett 10 km-lopp. Jon ha lovat att följa med och hålla farten. Jag har bett om ursäkt i förväg eftersom att jag garanterat kommer att bli sur om han är för glad och peppig när jag är jättetrött. Haha. Den här veckan var det egentligen meningen att Blodomloppet skulle gå av stapeln, så jag får köra min egen variant i år. Egentligen finns det en uppsjö av virtuella lopp, har jag sett. Det finns jättemånga lopp där man kan springa när och hur man vill och lägga upp sin tid själv. Jag vet inte varför jag inte har hakat på något sådant. Det är väl det att det är så utmattande att springa lopp att det liksom inte blir riktigt kul om man gör det helt på egen hand. Men, men. Nu får jag i alla fall sällskap av Jon! Jag har som mål att springa på 49 minuter. Det är ganska snabbt, men jag brukar klara av det utan problem.

I helgen som gick slutförde jag min slutuppgift på C#-kursen och nu är den klar. Jag har fått högsta betyg och har fått högsta betyg i slutbetyg också, så det borde man ju fira! Jon jobbade förra helgen, så jag hade gott om tid att underhålla mig med kursen. Det blev mest studier och en del löpning. På lördagen kom vår kompis Niklas förbi och spelade lite spel också. Den här helgen vet jag inte riktigt vad vi hittar på. Det blir bokcirkel på söndag i alla fall. Alltid kul!

Måndag

Jag vet inte om det stämmer, men det känns i alla fall som att det här är den senaste och kallaste våren någonsin i Umeå. Här i stan har snön och isen försvunnit och det finns bara snö kvar i de största snöhögarna, men det känns ändå förvånansvärt kallt för att snart vara mitten av maj. En del träd har fått små knoppar, men det mesta är helt kalt. Inte en björk har börjat slå ut. Jons mamma har varit en del i stugan och där är det fortfarande snö och isen har bara släppt lite från strandkanten. Helt otroligt, tycker jag! Den här helgen har jag bävat för det snöfall det flaggats för, men det blev faktiskt mest regn på söndagen. Lördagen var överraskande fin.

Vi har hunnit med en hel del den här helgen. Nu när det inte finns någon bio så saknar jag såklart bion, men jag saknar också att köpa lösgodis på Hemmakväll, min favoritgodisbutik. I fredags övertygade jag alltså Jon att ta en promenad ända till stan för att köpa godis. Väldigt värt! På vägen hittade vi massor av tulpaner. Vissa har slagit ut! Sedan roade vi oss med Auktionssommar och TV-spel resten av kvällen. En av våra planer för sommaren var förresten att åka på någon auktion, men nu blir det ingenting av med det. Synd! Bedrövligt också att de inte kan spela in Antikrundan i sommar.

På lördagen ägnade Jon förmiddagen åt att handla åt sina släktingar medan jag roade mig med löpning. Efter lunch ville jag åka till köpcentret Avion. Det är kanske inte så smart att åka och shoppa i dessa tider, men jag ville gå på Panduro och köpa en grej som jag ska ge bort i födelsedagspresent snart, så vi cyklade dit. Jag är så sällan på Avion att jag inte riktigt vet hur det brukar vara i vanliga fall, men det kändes som att det var mycket folk. I en del butiker var det faktiskt ganska trångt. Vi hann med att shoppa det vi skulle (Jon impulsshoppade även 4 kavajer…) och fika innan vi cyklade hem igen. Sedan hade vi en plan att röka räkor, men vi hann bara börja tina räkorna så frågade våra kompisar Patrik och Malin om vi inte ville komma förbi dem och äta hämtpizza, så då blev det en kväll hos dem istället. Jag hade egentligen tänkt kolla på ESC-programmet, men tänkte att jag kunde se det på Play sedan. Under kvällens gång ramlade det dock in ett antal ilskna meddelanden där mina ESC-intresserade vänner rasade över programmet, så jag förstod att det inte var något lyckat upplägg… Jag har inte orkat kolla på programmet faktiskt. Synd att de tydligen pratade sönder alla låtar?! Jag ska däremot kolla på torsdag, hade jag tänkt. Jag har också lyssnat och kollat på bidragen i telefonen och hittills är Island och Litauen favoriter.

Igår hade vi en riktig fixar-dag hemma. Jag plockade undan mina vinterkläder (det är egentligen för tidigt, men jag orkar inte ha dem framme) och drog fram sommargarderoben och så hade vi tvättning och städning. När tvätten var närapå klar gick hissen sönder och stod stilla. Det har aldrig hänt förut i det här huset (vad jag minns), men det var ju såklart lite typiskt att det skulle ske just då. Jag brukar faktiskt ta trapporna upp, men inte när jag också bär på tvättkorgar eller kassar eller så. Det blev lite kämpigt. Sedan hade vi ju räkorna på tining och Jon hade redan hunnit förbereda dagen innan genom att fylla på spån i röken och allt sådant, så vi kände oss lite tvungna att röka. Då hade vädret tack och lov blivit till det bättre, regnet hade upphört, men det var ju lite sådär att kånka omkring med en rök upp och ner i trapphuset. Det går ju inte direkt att vädra. Men det gick nog bra. Gott blev det hur som helst.

Ja, det var den helgen. Veckans höjdpunkter är ju annars dansen. Jag är så glad att vi har balett igen, även om det bara är två gånger kvar nu. Dessutom är det roligt att träffa mina dancehallkompisar (och en del nya ansikten) och dansa på dansbanan på Gammlia. Vi lär varandra lite olika stilar: dancehall, house, modernt. Mycket roligt! Det är mycket ovant att inte dansa framför en spegel, men det går förvånansvärt lätt ändå. Det trodde jag inte. I och för sig vet jag inte hur det ser ut det jag gör. 🙂 Jag har ju inte dansat dancehall den här terminen, så det har verkligen känts tomt och därför känns det extra bra att vi har börjat ses utanför dansskolan. Det blir förresten ingen dancehall nästa termin heller eftersom min danslärare väntar barn och ska vara ledig. Det kanske i och för sig blir någon kurs med någon annan lärare, men det är inte så mycket att räkna med, särskilt inte i dessa tider. Vem vet någonting om hösten?

Skyddad: Måndag

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Måndag

Så var det måndag igen. Tiden går fort, trots allt. Den här veckan ser jag fram emot kortvecka, även om jag såklart gärna hade spenderat veckoslutet i Öregrund snarare än här.

Helgen har i vanlig ordning ägnats åt en del löpning. På lördagen var det soligt och fint ute och vi kom spontant på att vi kunde springa runt broarna. Det finns en hyfsat ny gångbro lite längre upp längs Umeälven och jag har faktiskt inte gått över den förut, så det kändes kul att springa över den. Det blev allt som allt en runda på 15 km. Det kändes otroligt lätt, hade kunnat springa mycket längre (fast dagen efter var jag ganska stel faktiskt). Det var en fin runda, särskilt nu när isen ha gått på älven och det finns vatten att titta ut över. Dessutom såg jag massor med vitsippor! Jag visste inte ens att de fanns här uppe, men tydligen är det bara blåsippan som är superovanlig (och fridlyst).

På lördagen hann vi även med en tur till Ersboda, för Jon ville köpa ett spel på World of Boardgames, som är Sveriges kanske största (nät)butik för brädspel (och pussel). Jag ville samtidigt titta på ett nytt pussel. Det visade sig att de sålt slut på nästan alla 1000-bitarspussel som fanns (förutom julpussel). Helt otroligt vilken åtgång det är på sådana här tidsfördriv som man kan ägna sig åt hemmavid!

Kvällen blev alltså en brädspelskväll (bara jag och Jon) som toppades med att Jon föreslog att vi skulle organisera om i spelhyllan (som inte rymde vårt nya spel…). Jag har tänkt länge att vi måste göra något åt spelhyllan, för alla spel ligger huller om buller och en del lådor är halvöppna och läcker ut kort och grejer när man städar. Det ser så slarvigt ut. Nu står allt prydligt i färgordning. Jag borde ha tagit före- och efterbild. Dessvärre är spelhyllan fortfarande full. Haha. Vi ska nog rensa ut lite…

På söndagen var det bokcirkel, vilket alltid är skoj, även om de andra i gruppen tyvärr helst ses digitalt. Det är bättre än inget, men jag hade hellre setts på riktigt. Fast man får ju förstå att folk vill hålla sig hemma. Ja, det är så knepigt allting. Jag tänker att man kan leva någorlunda normalt när man inte i riskgrupp, men de flesta verkar se sig själva som riskgrupp och det kan man ju inte lägga sig i.

Skyddad: Sedan sist

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.