Skyddad: Höst

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Torsdag

Snart helg igen! Veckorna går så fort!

Idag skulle jag ha dansat dancehall, men det blev inställt eftersom min lärare är sjuk. Förra veckan var det jag som var snuvig, så nu har jag blivit utan dans två torsdagar i rad. Man märker att många är förkylda, men som tur är så är det mest förkylningar som går. Nu är de klara med masstestningen på universitetet och av 10 000 personer var det bara 6 som var smittade med covid-19. Jag och Jon har ju också testat oss och fått negativt resultat.

Jon är fortfarande lite hostig och snuvig, men jag är pigg och som vanligt. Jag är glad att jag hann bli frisk och få provresultaten redan i lördags, för det innebar att jag kunde bokcirkla på söndagen och sedan åka direkt till dansworkshop på Norrlandsoperan följt av lunch med mina danskompisar. Det var en så trevlig söndag! Blev verkligen fylld av energi! Dansen var fantastiskt kul. De har haft en massa dansaktiviteter på operan under helgen och på söndagen var det många av dansarna som höll gratis workshops. Det var så, så, så roligt! Älskar att dansa!

Vad som annars har hänt är att hösten har kommit. Herregud vad det blev kasst väder igår. Det var så typiskt, för det har varit runt 16 grader och soligt länge. Det har inte ens känts som september. Men igår skulle vi ha vårt årliga trail-lopp som jobbets idrottsklubb fixar och då blev det plötsligt SVINKALLT, regn och stark blåst. Det var nära att jag och Jon ställde in, men vi tog oss till start ändå och var nära att frysa ihjäl. Man hade behövt flera lager kläder, vantar och mössa. Som tur var tinade man upp lite när man sprang, men det var ändå ingen stor njutning. Det var ju så blött och halt också. Jag har nog aldrig sprungit så långsamt. 🙂 Men det var fin bandragning och bra arrangerat allting. Vädret kan man ju tyvärr inte göra mycket åt…

I helgen hoppas jag att vädret är okej, för då ska vi till stugan tillsammans med Jons syster, som kommer och bor hos oss över helgen. Det blir skoj! Vi sa fira Jon lite såhär i efterskott också och då vill vi ju vara utomhus med tanke på corona.

Skyddad: Fredag

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Fredag

Äntligen helg! Vi har inga helgplaner, så vi får se vad vi hittar på. Kanske går vi på Bildmuseet, för det blev inte av förra helgen. På söndagen var det jättefint väder på förmiddagen: sol och allt. Vi sprang en varsin runda och sedan kände jag att det vore skönt att passa på att vara ute lite till. Vi gjorde alltså ett nytt försök att vandra runt Grössjön. Utrustade med termos och fika och grejer gav vi oss iväg, men efter några kilometer började det regna. Det blev bara mer och mer och sedan började åskan gå, så då ville jag vända hem. Vi fick fika hemma. Det blir nog ingen tur runt Grössjön i år. 😉

En helgplan har jag i och för sig, kom jag på nu. På söndag ska jag springa (virtuella) Blodomloppet! Jag har skaffat t-shirt, nummerlapp och medalj och allt! Det ska bli KUL, trots att det såklart är roligare om man också har folk runt omkring och publik. Det får bli något annat år. Jon ska springa med mig i alla fall och planen är att springa på 47 min. Vi får se hur det går!

Ja, det var planerna för helgen. En superledsam sak som hänt på sista tiden är att Jons mamma har blivit tvungen att ta bort sin hund. Igår blev Wilma så dålig att hon fick somna in. Det känns supersorgligt. Hon var gammal och i somras kände jag knappt igen henne, för då ville hon mest vila, så då märkte man verkligen att hon började bli trött. Samtidigt har hon alltid varit så busig och valpig till sitt sätt, så för mig har hon alltid känts så ung. Nu blir det nog hemskt tomt för Jons mamma, som inte har någon hund kvar. Och för Jon känns det såklart jobbigt.

Vad vi annars har gjort i veckan är att titta på lägenheten på Scharinsvägen. Den var riktigt fin, även om den såklart inte var perfekt (för det är ingen lägenhet), men vi kommer nog inte att vara med i budgivningen. Det känns inte rätt i magen att gå med i en bostadsrättsförening som inte känns helt 100. Det hade känts bättre att köpa en bostadsrätt i en förening som funnits länge och där folk är engagerade och vet hur det går till. Den här bostadsrättsföreningen är bara cirka 5 år och kändes inte så stabil (men det kanske den är; sådant är svårt att veta på förhand). Ja, ja. Det var härligt ljus, mysiga kvarter, fin utsikt, stor charm, stor yta, härlig klädkammare och allt möjligt positivt. Så vi kanske får fundera i helgen. Som tur är bor vi ju så fint som i gör.

Vad jag annars har gjort i veckan är att dansa, både balett och dancehall. Så härligt!

Skyddad: Lördag

Detta innehåll är lösenordsskyddat. För att se det, ange ditt lösenord nedan:

Publicerat i - | Ange ditt lösenord för att visa kommentarerna.

Söndag

Oj, vad tiden går, den bara flyger förbi. Jag har jobbat mycket i veckan och nu ser jag fram emot att min kollega Lillemor kommer tillbaka och tar över så att jag kan lämna över det största ansvaret till henne. Det har blivit ganska roddigt på slutet av olika orsaker… I veckan har det alltså mest blivit jobb och dans. Jag har dansat måndag, tisdag och torsdag. Fantastiskt härligt!

I helgen har vi mest tagit det lugnt. Jag minns inte ens riktigt vad vi gjorde i fredags. Haha. Jag tror i kanske tittade på film? Ja, det gjorde vi. Vi såg The Death of Stalin, som jag tyckte var ganska kul. Jon däremot somnade. Nåja. På lördagen hade vi bokat biljetter till Folkets bio som äntligen har öppnat igen! Det var faktiskt fullsatt! Och med fullsatt menar jag att halva salongen var full. Det är väldigt luftigt i dessa tider och man kan bara boka stolar med två säten lediga till nästa sällskap. Vi såg filmen Helene, som handlar om den finska konstnären Helene Schjerfbeck. Den var otroligt lååååångsam, nästan som meditation, men jag tyckte att den var ganska bra i alla fall.

Idag cyklade jag iväg till min bokcirkelkompis Anna, som bor i Bergsboda sedan något år tillbaka. Det ligger alldeles vid älven, halvvägs mot Holmsund. Det är så, så, så fint där ute! Det var alldeles soligt och härligt också och vi kunde sitta ute. Deras supergosiga jaktlabradorer sprang omkring med bollar i munnen och försökte tappert få någon att kasta. Åh, vad det är mysigt med djur. <3 Det blev en ordentlig cykeltur på morgonen, med andra ord, för det är drygt 6 km till Bergsboda enkel väg. Efter lunch toppade vi med att cykelorientera säkert 15 km också. Och efter middagen sprang jag ett ganska tufft intervallpass. Får se hur benen känns imorgon! Tur att man har ätit chips och godis och pizza hela helgen så att man kompenserar! 😉

I veckan har vi inte planerat så mycket, men jag är jättesugen på kräftor, så jag hoppas att vi kan äta det till helgen. Om det är fint väder funderar vi också på att åka till Bäcksjön, som ligger en bit utanför Umeå. Kanske kan man ta ett sista dopp i år!

Söndag

Så har ytterligare en vecka passerat. Jag har sett varningar för värmebölja i helgen och visst har det varit varmt, men det har inte blivit speciellt hett här uppe i Norrland, ca 20-25 grader bara. Det har i alla fall varit väldigt tacksamt och skönt med sol!

Jag hade lyckats jobba in en del flextid i veckan och kunde därför sluta tidigare i fredags. Jag mötte upp Jon på stan. Sedan vi var i Lycksele och besökte Budhas kafferosteri har Jon börjat nörda ner sig i kaffe. Vi hade tur, Umeås enda rosteri var öppet på fredagen. De har inget café, men ibland har de spontant öppet en stund och då kan man köpa kaffe. Vädret inbjöd till iskaffe. Nice!

Sedan gick vi spontant till Sjöbris, som är en restaurang vid älven. En gång i tiden var det en restaurangbåt, men det har växt och svällt ut och blivit en stor anläggning på vattnet. Med tanke på vädret trodde jag att det skulle vara helt kört att få bord, men det fanns faktiskt ett ledigt. Vi åt supergod pizza. Jag tog skaldjur och Jon tog renkött och kantareller. Mums!

Kvällen avrundade vi med bio. Vi såg actionkomedin The Gentlemen, som kanske inte var det bästa jag sett, men jag var glad ändå, för det känns alltid kul att gå på bio! Innan bion behövde vi fördriva tiden någon timme, så vi promenerade omkring lite. Då gick mina skor sönder. Haha. Jag går nästan alltid omkring i löparskor nu för tiden, men i fredags hade jag piffat till mig lite och hade ballerinaskor med platå. Hela platån lossnade på ena foten. Jag brukar inte direkt bry mig om hur jag ser ut, ärligt talat, men det kändes ganska dumt att halta omkring. Så kan det gå!

Igår var det swimruntävling för Jons del, men en förutsättning för att få hålla tävling var såklart att det var publikfritt, så jag var inte där och kollade. Det gick i alla fall bra! Och nu är det söndag och vi har varit på stan en sväng och sedan cykelorienterat en liten runda.

Nu är det bara att förbereda sig inför ännu en jobbvecka. Det har varit en ganska stressig vecka för min del eftersom jag är rätt själv med att jobba med testverksamheten. Nästa vecka blir vi några fler och om ytterligare en vecka är nog allt som vanligt igen, skulle jag tro. Hösten närmar sig. En del träd har redan börjat skifta färg här!

Det blir mycket dans nu för tiden förresten. Jag går en kortkurs med tre veckor med dancehall både måndag och tisdag. Det är SÅ kul, särskilt eftersom det ju inte blev någon dancehallkurs för mig i våras. Nu hoppas jag att all dans blir av i höst, så att jag kan dansa som vanligt.